Въоръжени с брадви крадци задигнаха бижута за милиони от хотел Ritz в Париж

Въоръжени крадци задигнаха скъпоценности за милиони евро от бижутерски магазин в известния хотел Ritz в Париж, съобщават световните информационни агенции.

Петима мъже, въоръжени с брадви, разбили прозорец на магазина в хотела към 18:00 часа местно време, пишат френските медии. Трима от крадците били арестувани, а останалите са успели да избягат.

Не е известно дали част от плячката, оценявана на повече от 4 млн. евро, е била възстановена.

Луксозният петзвезден хотел Ritz се намира на площад Вендом, в историческия квартал на Париж, на десния бряг на река Сена. Министерството на правосъдието е точно до него.

Хотелът включва шопинг зона близо до задния вход, където се намират пет магазина и 95 „витрини“, където са изложени бижута, часовници и луксозни дрехи.

Местният вестник Le Parisien съобщава, като цитира полицейски източник, че кражбата е била спряна от патрулиращ полицай, но двама души са успели да избягат с моторен скутер.

Началникът на полицията в града публикува съобщение в Twitter, в което благодари на полицаите за бързата им реакция, довела до ареста на трима мъже.

Министърът на вътрешните работи Жерар Колом също похвали работата на полицаите, като заяви, че те са „гордост за нашата полиция“.

Очевидци съобщиха за засилено полицейско присъствие в района.

Служител на хотела каза пред Франс прес: „Чухме силен шум на улицата. Минувачите се приютиха в хотела. Не знаехме какво се случва, докато някой не ни каза, че се извършва обир“.

Подобни статии

Top