Въпреки бедствието след пороя, артисти поставят приказки в Добралък 

Представление-пътешествие „Шепоти“ в родопското село

Артисти от осем европейски държави се заселиха в родопското село Добралък, за да му вдъхнат нов живот чрез артистични намеси и няколко творчески работилници между 22 юли и 5 август тази година. Резултатът от тяхната работа е представлението „Шепоти“, поставено сред естествената среда на селото и Родопите.

Въпреки пороя, който отнесе част от пътя и нанесе доста поражения в селото, артистите решиха да представят своя артистична работа на местни жители и посетители на селото, за да повдигнат духа на местните.

В три поредни дни – 3, 4 и 5 август 2018 г.- публиката е поканена да участва в приказното представление-пътешествие „Шепоти“. Начална точка на „Шепоти“ е родопското село Добралък. Оттам зрителите ще поемат по горските пътечки към приказен свят, изтъкан от музика, поезия, акробатика и вълшебни пейзажи. Сред естествената сценография на природни картини, публиката ще се включи във вплитането на родопски мотиви в приказката, извървяла дългия път от далечни земи до Родопите.

Инициативата „Шепоти от родопски приказки“ ще превърне родопското село Добралък в международно културно средище. Проектът е част от артистичната програма на Пловдив – Европейска столица на културата.

През 2019 година инициативата се очаква да се разшири и в община Родопи.

Подобни статии

Top