Въпрос до кмета: Как община Пловдив харчи 280 хил. за борба с вируса?

Питането е от групата на „Демократична България“ в ОбС – Пловдив

Йордан Иванов и Веселина Александрова, общински съветници от ППГОС на „Демократична България“ повдигат важен въпрос в питането си до кмета,а именно: Как Община Пловдив харчи 280 000 лева за борба с вируса? Публикуваме го без редакторска намеса:

Месеци, след като с решение на Общинския съвет в Пловдив бяха отпуснати 280 000 лв. за борба с пандемията от коронавирус, администрацията на общината не е сметнала за нужно да отчете публично как се харчат тези пари – за какво, от кого, как са избрани дейностите за финансиране. 

 

На фона на липсата на каквато и да е информация по темата, на предишната сесия на Общинския съвет се повдигна въпрос за отпускане на 80 000 лв. за болница Свети Мина. Със сигурност лечебните заведения и медиците са тези, които имат нужда от подкрепа в кризата, която все така, да не кажем все повече е в разгара си. Но за да бъдат наясно пловдивчани къде отиват парите им, зададохме 3 въпроса в Общинския съвет на кмета на Пловдив Здравко Димитров: 

 

  1. Какви точно разходи и за какво са извършени до момента от средствата, отпуснати от Общинския съвет за борба с коронавирусната инфекция?
  2. Кога и с какви насрещни документи са извършени разходите?
  3. По какъв ред са избрани изпълнители за реализиране на разходите?

 

Ние от „Демократична България“ очакваме изчерпателни и бързи отговори с надеждата, че липсата на информация досега не е заради обстоятелства, които някой се надява да останат скрити.

Подобни статии

Top