Въпрос: Има ли пари за ремонт на пътната инфраструктура в Пловдив?

ВМРО – БНД входира официално питане до кмета на града Здравко Димитров

ВМРО – БНД повдига въпроса относно мерките, които Община Пловдив възнамерява да предприема за поддържането на пътната инфраструктура. Питането до кмета Здравко Димитров е входирано от името на общинския съветник Димчо Петров за сесията в четвъртък:

В последните няколко дена получавам много сигнали от граждани за недобре поддържана инфраструктура на територията на нашия град. Аз също всекидневно съм свидетели на това как, както стари така и новопоявили се дупки по улиците тормозят шофьорите в Пловдив. Бях запознат и с отговори на районните кметове във връзка с подадени сигнали към тях за наличието на разрушена асфалтова настилка. От това което пише в тях останах силно притеснен. Отговорите в общите случаи звучат така: Запознати сме, но за съжаление не разполагаме със средства, за да направим необходимите ремонтни дейности.

 

УВАЖАЕМИ Г-Н ДИМИТРОВ,

 

Съгласно чл. 80, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Пловдивски общински съвет и във връзка с гореописаното, отправям към Вас следните въпроси:

  1. Има ли останали средства по бюджета на Община Пловдив за ремонт на пътната инфраструктура? Ако ДА, защо не се предприемат адекватни действия за отремонтирането на повредените пътни участъци?
  2. Общината абдикирала ли е от отговорността си да поддържа пътната инфраструктура? Ако НЕ, защо се бавят ремонтите?
  3. Районните кметства ще получат ли средства, за да могат да си изпълняват задълженията по поддръжката на уличната мрежа и ако Да, кога и в какъв размер?
  4. Необходимо ли е да се случи голям инцидент предизвикан от лошо състояние на уличната мрежа, за да се предприемат адекватни действия?

 

УВАЖАЕМИ Г-Н ДИМИТРОВ,

 

Едно от многото задължения на общината е да поддържа пътната инфраструктура в града. За съжаление администрацията явно е абдикирала от това си задължение в продължение на години, особено когато се касае за кварталните улици. Жителите на Пловдив не заслужат това. Ние от ВМРО ще следим за бъдещите предприети действия от Вас за справянето с този проблем. Във връзка с гореописаното зададените въпроси следва да получат конкретни и бързи отговори.

Подобни статии

Top