Варелът, източник на задушлива миризма, същият като намерените през юли

За варелите има образувано досъдебно производство

Откритият вчера следобяд варел, заради който в пожарната в Пловдив постъпиха множество сигнали за силна миризма на газ пропан-бутан е същият, като намерените през юли общо 18 празни варели в коритото на река Марица. Това съобщиха от пресцентъра на ГДПБЗН.

Отцепиха района на бившия Домостроителен комбинат заради миризма на газ

Припомняме, че вчера бяха подадени поне 10 сигнала на спешния телефон 112 за задушлива миризма на пропан-бутан в Пловдив. Сигналите са били основно от северната част на Пловдив. За проверка са изпратени два автомобила от сектор СОД, като основно извършват проверка по обществени сгради. Проверките не дават положителен  резултат.

Към 15:00 часа се получава нов сигнал по 112 ,че охраната на частна фирма е видяла двама граждани с каруца да изхвърлят метален варел с червенокафява течност. Оказва се, че варелът, източник на миризмата, е празна опаковка одорант от групата на триетил-меркаптаните, използван за одориране на газта. Преди 20 дни в града бяха намерени 18 празни варела от същия вид.

Варелът е натоварен и извозен от екип на пожарната и екип на сектор СОД до склад в село Цалапица, където е складиран при други веществени доказателства.

Образувано е досъдебно производство от прокуратурата още през юли.

Снимка: construcia.com, Забелязано в Пловдив

Подобни статии

Top