Върховният съд решава за отстраняването на Лазар Влайков

Върховният административен съд решава днес правомерно ли е отстраняването на Лазар Влайков от поста му като общински съветник в Септември.

Арестуваха Лазар Влайков 

След като правомощията му бяха прекратени от Общинската избирателна комисия, той заведе дело и го спечели пред Административния съд. То обаче е обжалвано от комисията на по-висша инстанция, предава Дарик. 

Шефът на ОбС е виновник за кървавата драма във Виноградец

Повод за отстраняването станаха три поредни отсъствия на Влайков от сесии на градския парламент, докато беше под домашен арест. Мярката му беше наложена, след като на 31 август срещу 1 септември миналата година с личния му пистолет беше застрелян ресторантьорът от село Виноградец Наско Тонкев.

Пловдивската прокуратура ще разследва убийството във Виноградец

Административните магистрати решиха, че отстраняването на Влайков е незаконосъобразно. Мотивът – за третото заседание, от което е отсъствал, той е уведомил надлежно, че не може да участва, тъй като по същото време е призован като обвиняем в Окръжния съд в Пазарджик. Това е преценено като уважителна причина.

Освободиха шефа на Общинския съвет в Септември без обвинение

Със същото решение е отменено обезсилването на удостоверението на Влайков като общински съветник, както и обявяването за избран на следващия в листата на ГЕРБ – Йордан Кръстев.

Подобни статии

Top