Върнаха в прокуратурата делото срещу главния архитект на Асеновград

Ще бъде изпратено и писмо до председателя на Окръжния съд за следващото заседание по делото да бъдат представени оригиналите на разрешенията за използване на СРС-та, с които е подслушвани разговорите на архитекта и бизнесмена Захариев, както и компактдиска с тези разговори.

На делото днес не се появи управителят на банката Свилен Биков, с помощта на който е било разплетено престъплението. DCNEWS научи обаче, че през ноември 2016 година арх. Константин Атанасов и Митко Захариев, както и банкерът са провеждали телефонни разговори по няколко пъти на ден, за да уточнят размера на подкупа и как да бъде предаден.

Припомняме, че главният архитект на Асеновград бе арестуван през май миналата година, след проверка на ДАНС в община Асеновград. Тогава прокуратурата му повдигна три обвинения – за това, че поискал подкуп, за търговия с влияние за друг, по-стар казус, за който е поискал пари да упражни влиянието си и за строежа в Метошка махала. Впоследствие обаче, срещу него остана само обвинението за получен подкуп, а преписките за останалите обвинения бяха прекратени.

Арестуваха главния архитект на Асеновград!

Митко Захариев пък е обвинен за това, че за времето от края на месец ноември 2016 г. до 10 декември 2016 г., в  Асеновград и  Пловдив, като помагач, умишлено  е улеснил арх. Константин Атанасов  да приеме подкупа, за да извърши действие по служба. 63-годишният бизнесмен е помогнал с помощта на оферти от името на фирмата му за консултантска дейност, както и с фактури с посочена банкова сметка, от която впоследствие е изтеглил, преведени от банката 8 000 лева и ги е предал на Константин Атанасов.

Съдът потвърди също паричните гаранции на Атанасов и Захариев

в размер на по 5000 лв. Предстои да бъде назначена нова дата за гледане на делото в тримесечен срок, стана ясно в съдебната зала.

1 2

Подобни статии

Top