ВАС отмени платеното паркиране пред блоковете в Пловдив

Общинската наредба бе атакувана от депутата Славчо Атанасов

Отменена е наредбата за платено паркиране на паркингите в междублоковите пространства в Пловдив. Това става с решение на Върховния административен съд, който е последна инстанция в случая. Решението е взето след обжалване на наредбата от депутата от НФСБ Славчо Атанасов. Атанасов съобщи сам това снощи в профила си във Фейсбук.

„Приятели, имам една добра новина. Спечелихме делото срещу общинската наредба за скобите за паркиране. Върховният административен съд на последна инстанция се произнесе, че тази част от наредбата за паркиране трябва да отпадне. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Тази наредба на общината беше несправедлива, неправилна, правно неиздържана, дискриминационна и най-вече създаде огромно напрежение между пловдивчани и доведе до междусъседски конфликти. Радвам се, че справедливостта тържествува в лицето на окончателното решение на ВАС! Край на скобите пред блоковете!
Въз основа на гореизложеното и на основание чл. 222 ал. 2 т. 1, Върховният административен съд, състав на осмо отделение,
РЕШИ:
ОТМЕНЯ решение № 248 от 30.01.2020 г. по адм.д. № 3643/2019г. на Административен съд – гр. Пловдив и вместо него ПОСТАНОВЯВА
ОТМЕНЯ чл. 8а от § 2 от Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив.
Решението е окончателно.

Подобни статии

Top