Васил Бачев: Тази година искам да спечелим Балканската лига

Всички от Академик (Пловдив) и капитанът ви пожелават весели празници

В последните осем години Васил Бачев е част от Академик (Пловдив). За това време българският национал успя да се превърне в един от водещите играчи на „студентите“. Гардът има основна роля за отличното представяне на пловдивчани в Балканската лига, които са лидери в група „E“ с баланс от шест победи и една загуба.

Гардът даде интервю пред официалния сайт на регионалния турнир.

– До този момент Академик (Пловдив) има само една загуба в Балканската лига и на практика вече се класира за следващата фаза. Как те кара да се чувстваш този факт?

– Чувствам се доста добре. Играем добър баскетбол и до този момент имаме чудесен сезон. Надявам се да продължаваме в същия дух.

– Как ограниченията от пандемията влияят върху теб и върху представянето на отбора?

– Със сигурност ситуацията е доста трудна, защото все пак играем за хората. Надяваме се да се завърнат по трибуните възможно най-скоро, но трябва да продължим да бъдем професионалисти и да даваме най-доброто от себе си дори без хората в залите. Знаем, че мачовете ни се предават на живо и феновете могат да ни гледат как играем. Не можем да ги подведем.

 – От лятото насам Академик има нов старши треньор (Йордан Янков) и нов помощник-треньор (Александър Груев). Как това повлия на отбор?

– Работя с двамата от доста отдавна. Йордан Янков беше асистент в тима, докато Александър Груев бе мой съотборник в последните две години. Обичам да работя и с двамата, за мен това е удоволствие. Те разбират играта, двамата обичат това, което правят. Що се отнася до тима, смятам, че всички доверяваме на това, което те мислят, че е правилно. Слушаме това, което имат да казват. Работим здраво всеки ден, за да се превърнем в още по-добър отбор. Имаме още много работа за вършене.

– Вече играхте срещу всички отбори от вашата група. Кой беше най-трудният отбор и баскетболист, срещу когото играхте?

– През този сезон има много добри отбори в Балканската лига. Берое е страхотен тим, докато ТФТ Скопие има много млади играчи. Ибър играе добър баскетбол. За жалост не успях да играя срещу Куманово, но и това ще се случи. Последният път Куманово се представи на добро ниво срещу Академик. За играчите все още не мога да говоря. Всеки отбор има добри и талантливи баскетболисти. Харесва ми да се състезавам като всички останали.

– Какви са твоите амбиции в турнира и какво мислиш за неговото развитие през сезона?

– Моите амбиции са да спечелим титлата в Балканската лига. Само от нас зависи да постигнем тази цел. Мисля, че през този сезон нивото на надпреварата е по-високо от миналия. Харесва ми включването на израелските отбори и нямам търпение да играем срещу тях, за да видим какво ще се случи. Пожелавам весели празници на целия екип на турнира, на нашите съперници и на всички фенове, които ни подкрепят и гледат. Бъдете здрави и се пазете.

Източник: superbasket.bg

Снимка: balkanleague.net

Подобни статии

Top