Васил Божков: Давам акциите на инвеститор или без пари на феновете!

Няма да остана собственик на Левски и не виждам бъдеще за клуба

Финансовият благодетел на Левски Васил Божков хвърли светлина върху заплетената ситуация в клуба. Бизнесменът се включи по bTV от Дубай, където се намира от края на месец януари. Той обяви, че е бил в затвора около 2-3 седмици, а също така, че е готов да даде акциите на „сините“ феновете или който изрази желание да ги вземе. Както е известно, към него има 11 повдигнати обвинения от българската прокуратора. Божков е в компанията на Георги Попов, който държи 86,6% от акциите на близо 106-годишния клуб.

„В момента съм в Дубай, добре съм. Намирам се тук от края на месец януари. Живея в апартамент, но това не са важните неща. Статутът ми е на резидент. Прекарах в ареста, по-точно в затвора  2-3 седмици. Нямах достъп до телефон, средства. Бях освободен, след като дубайските власти разбраха какво представляват обвиненията към мен. Мога да ходя, където си поискам, но ще бъда арестуван, ако напуска Обединените арабски емирства.

Тук сме с Георги Попов, същото се отнася и за него. Вчера имаше имен ден, празнувахме голяма компания с наши приятели от България. Не знам какви действия са имали българските власти в Дубай, аз не съм ги видял. Никой не се е опитвал да се свърже с мен от прокуратурата. Виждате, че си вдигам телефона. България не е правова държава, докато емирствата са. България се управлява от хунта в момента. Докато не се случи това с мен и аз не го вярвах. Ще се върна в България, когато условията го позволяват. Под подходящ момент разбирам, когато делото влезе в съда, той все пак е по-обективен.

Не възнамерявам да оставам собственик на Левски. Пак се опитват да ми отнемат собствеността. Кой унищожи Левски, всички знаем.

Това е премиерът Бойко Борисов, защото унищожи компаниите, които издържаха Левски.

Да е дал една лична стотинка за нещо? Как ще спаси Левски? Като му даде кредит или ще намери друг идиот, който да го издържа и след това да го арестува? Какво значи да помогне при друг собственик? Аз съм инвестирал 25 милиона лева в Левски, клубът вървеше.

Мога да продам акциите на стабилен инвеститор или да ги подаря на феновете или който ги поиска.
Аз бих направил за Левски всичко, за да върви добре. Отново искат да ми отнемат имуществото силово. Нали Левски е акционерно дружество? Аз съм готов да дам акциите на всеки един. Не да ги продам, а да ги дам. Само и само да бъде спасен.

В тази ситуация не мога да направя нищо за Левски. Влизането ми в Левски остава за следващ разговор.
Ако се махнат запорите над фирмите ми, Левски няма да има проблеми. Другият вариант е да дам акциите там, откъдето съм ги взел. Феновете ще ви кажат от кой са прехвърлени акциите. Не виждам бъдеще за Левски, който да ги вземе.

Никога не съм искал извинение от феновете. За какво да искам извинение?  Благодаря на феновете, за това, което направиха в последните месеци. Това е безпрецедентен случай! Водил съм разговори с Павел Колев и Тити Папазов“, заяви Божков и нарече шефът на НКП Степан Хиндлиян „подлога“.

„Говорих с Павел Колев и Тити Папазов. Трябва да се прегледат действията срещу компаниите, които издържаха Левски“, каза Васил Божков, който припомни хронологията на законодателните промени в областта на хазарта. Той отново подчерта, че не е нарушил закона такъв, какъвто е бил и обвиненията за отклоняване на данъци е невярно.

Той посъветва тези въпроси да бъдат зададени на премиера и финансовия министър Владислав Горанов.

„Имали сме постоянни контакти – лични и по телефона. Той трябва да си подаде оставката. Това е работа на прокуратурата. Подготвям сигнал в момента, който ще бъде разпространен публично. Не вярвам господин Горанов да отрича, че сме имали срещи“, каза още Божков.

„Общото между мутрите от 90-те и сегашните е Бойко Борисов. Различното е Делян Пеевски, който дърпа конците“, завърши Васил Божков.

Подобни статии

Top