Васил Божков с ново разкритие за 240 млн. лева, замеси Кирил Домусчиев

Ето отговора на собственика на Лудогорец и на „Нова броудкастинг груп“

Васил Божков публикува второ разкритие на официалната си страница във Фейсбук. Този път хазартният бос публикува лист хартия, на която твърди, че са подписът му и този на собственика на шампиона Лудогорец и на „Нова броудкастинг груп“ Кирил Домусчиев.

Обвиняемият по 11 пункта, който в момента е в Дубай, определя хартията като „паметна записка“ от среща между него и Домусчиев и твърди, че са му поставени условия да съществува бизнесът му.

„Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой. По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС“, пише Божков

Той отново твърди, че ще сезира български и чуждестранни институции. Не може да се каже дали пусната снимка е автентична.

Отговорът на Домусчиев не закъсня. Ето какво публикува пък той на страницата си във Фейсбук.

„Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!

Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ).

От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.

Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България“.

Подобни статии

Top