Васил Божков задържан в ОАЕ! (ВИДЕО)

Заедно със собственика на ПФК Левски са задържани още двама души, днес се очакват официалните документи от службите на емирствата

Васил Божков е заловен в Обединените арабски емирства. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев. От два дни бизнесменът е обявен за международно издирване и е със 7 обвинения. Информацията засега е неофициална и се очаква да бъде потвърдена днес чрез официални документи, съобщи БНТ.

Заедно с Васил Божков са задържани още двама души, като самоличността им не е потвърдена. Иван Гешев съобщи, че е възможно единият от тях да е от обвиняемите, които се издирват от Интерпол.

Не е ясно и кога задържаният ще бъде върнат на територията на България. Първо трябва да се потвърди дали това е Васил Божков, а процедурата след това също ще отнеме известно време, което зависи от местното законодателство.

„В последните 3 дни работихме доста усилено по издирването на обвиняемия Васил Божков. Имаме информация, че преди няколко часа той е задържан на територията на Обединените арабски емирства, в резултат на добрата работа на българската прокуратура, в резултат на добрата работа на МВР, на МВнР и не на последно място, на добрата работа на българските служби за сигурност.

Доколкото си спомням, Васил Божков казваше, че е на Балканите. Явно не е добре с географията.

Ако се потвърди информацията в утрешния ден, след като получим официални документи от ОАЕ, ще направим всичко възможно да приберем поредния български олигарх, избягал от България. Ще направим всичко възможно той да бъде изправен пред българския съд“, заяви Иван Гешев по време на акция в столицата снощи.

Бизнесменът Васил Божков е с повдигнати седем обвинения и беше обявен за издирване с червена бюлетина на ИНТЕРПОЛ след акция на спецпрокуратурата. Най-сериозното обвинение е за ръководене на престъпна група.

Според главния прокурор само за година компанията на бизнесмена дължи 559 млн. лв. от лотарийни игри.

Подобни статии

Top