Васил Гърков и Христо Златински на обучение в Аталанта

Двамата треньори от ДЮШ на Локомотив заминават в средата на февруари

Двама от треньорите в ДЮШ на Локомотив (Пловдив) ще имат възможност да повишат квалификацията си в чужбина. Васил Гърков и Христо Златински ще участват в обучение, което ще се проведе на базата на академията на един от водещите отбори в Италия и Европа Аталанта.

Двамата ще са там от 14-и до 17-и февруари. Те ще имат възможност да се запознаят с философията на школата на Аталанта, техниката и факторите, които определят представянето на даден играч, различни модели с производителност, режими на игра.

Също така участниците в обучението ще могат да наблюдават заниманията на юношеските формации на Аталанта и да разговарят с местните треньори. Гърков и Златински споделиха следното пред academy.lokomotivpd.com:

„Радваме се, че пред нас се открива такава възможност. Школата на Аталанта е една от най-добрите в Европа, виждаме в момента и колко добре се представят мъжете на „бергамаските“. Сигурни сме, че там ще научим доста полезни неща, които впоследствие да прилагаме в нашите тренировъчни процеси“.

 

Подобни статии

Top