„Васил Спасов Трио“ открива „Камерна сцена Пловдив 2022“ - DC news

„Васил Спасов Трио“ открива „Камерна сцена Пловдив 2022“

Концертът започва в 19.00 часа в къща „Иван Черноземски“ в Стария град

„Васил Спасов Трио“ открива „Камерна сцена Пловдив 2022“ тази неделя 22 май, в 19.00 часа. Мястото е Къща „Иван Черноземски“ в Стария град, ( Culture Hotspot Milcho Leviev ) на ул. „Цанко Лавренов“ №5.

„Васил Спасов трио“  е в състав: Васил Спасов – пиано, Петър Славов – контрабас и Атанас Попов – барабани. В този проект ансамбълът ще представи репертоар с музика на Васил Спасов,  чийто акцент са хармоничните вибрации на душата и полета на духа в полиритмичния диапазон на джазовото трио. Публиката ще може да се наслади и на пиеси от специалният гост на проекта  Петър Славов. Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година.

Петър Славов – син е български джаз музикант – контрабасист, композитор и аранжор, един от най-популярните български джазмени на съвременната световна джаз-сцена. Носител на престижни награди, предпочитан партньор на музиканти като  Куинси Джоунс, Джо Ловано, Чучо Валдес, Джордж Гарзоун, Кевин Махогани, Симон Шахийн, Данило Перез, Есперанца Спалдинг, Алфредо Родригез, Ели Деджибри, Сам Йахел и много други.

Пианистът и композитор Васил Спасов е добре известен на Пловдивската  джазова общественост, като лидер и съмишленик в редица проекти, като „Васил Спасов квартет“, „Фънкалеро“ и Милица Гладнишка, Михаил Йосифов, Теодосий Спасов, Владимир Кърпаров и редица други. Абсолвент на Berklee College of Music  с богата международна кариера и концерти в САЩ, Франция, Италия, Холандия, Белгия, Германия, Китай, Кувейт и др.

Атанас Попов е предпочитан съмишленик в многобройни проекти с богат международен опит, понастоящем преподавател в БМА.

Билети в мрежата на Ивентим.бг, на касите пред община Пловдив, в ТИЦ на римския стадион, каса „МаскАрт“ в Дом на културата „Борис Христов“, каса на Античния театър, на място преди концерта и онлайн.

Подобни статии

Top