Васил Врачев: Обединяването на Левски с Лукойл Академик е за добро

Президентът на Академик Бултекс 99 Васил Врачев обаче твърди, че силите в НБЛ вече са доста изравнени

Обединяването на Левски 2014 с Лукойл Академик продължава да е водеща тема в спортните среди. Според президента на пловдивския Академик Бултекс 99 Васил Врачев, въпреки че столичният тим вече е считан за основен фаворит за титлата, силите в първенството са доста изравнени.

„Би трябвало Левски да е основен фаворит, макар че няма нищо сигурно. Силите са горе долу изравнени. Балкан е хубав отбор, Рилски спортист и Берое също. Всичко е въпрос на моментно представяне. Няма големи разлики. Има и по-слаби отбори, но между първите 4-5 стават много интересни мачове“, заяви Врачев пред BGbasket.com.

Той смята, че случващото се между Левски 2014 и Лукойл ще е за добро. „Това си е решение на спонсорите. Левски е хубав отбор и заслужава да има такъв спонсор. Те са се разбрали. Всяка голяма фирма, която дава пари, може да си избере отбор, в който да рекламира. Пожелавам им успех. Мисля, че нивото от година на година става все по-високо. Не вярвам това да има отрицателен знак. Вярвам, че е за добро.“, добави президентът на Академик Бултекс 99.

Тази събота от 18:00 часа пловдивчани са домакини на Балкан (Ботевград) в мач от НБЛ, а в сряда играят срещу Берое в четвъртфиналите на турнира за Купата на България.

Снимка: BGbasket.com

Подобни статии

Top