Васко от Първомай остава зад решетките за убийството на Димитър (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Васко от Първомай остава зад решетките за убийството на Димитър (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Не считам, че съм толкова опасен“, каза пред съда пастирът и поиска да го пуснат да си гледа внучето

Пловдивският окръжен съд остави зад решетките първомаеца, убил приятеля си по време на семейно събиране преди няколко дни.

50-годишният пастир Васко Колев днес бе доведен с белезници в съдебната зала. Той бе представляван от служебен защитник. Мъжът имал семейство – живеел с жена си на семейни начала. Имал и внуче, родено съвсем скоро.

Във фаталната нощ Васко събрал приятели да отпразнуват раждането на бебето. По време на разпивката обаче, се стигнало до кавга с приятеля му – 33-годишния Димитър Митев. Свадата бързо прераснала в бой и Васко извадил кухненски нож дълъг 16,5 см и започнал да удря Димитър с него. След като Колев го намушкал в корема, Митев хукнал да бяга към улицата. Васко го подгонил с ножа и като го настигнал го бутнал, а Димитър паднал на земята.

Повдигнаха обвинение за убийство на първомаеца, убил приятеля си по чашка

След това Васко повикал хора от компанията, за да закарат ранения в болницата. В лечебното заведение Димитър починал. Аутопсията на трупа показала, че смъртта е настъпила от остра кръвозагуба и травматичните му наранявания.

В съда днес прокурорът по делото Калоян Димитров поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Васко Колев. Според него има достатъчно доказателства, че мъжът е извършил престъплението, в което е обвинен. Разпитите на свидетели доказали това, а и самият убиец е направил самопризнания. Наказателният кодекс предвижда за извършеното убийство от 10 до 20 години затвор, посочи обвинителят. Освен това според Димитров има опасност мъжът да извърши и друго престъпление, тъй като е стар познайник на полицията, а последното му осъждане било през 2020 г.

Защитничката на Колев – адвокат Зорница Димитрова, настоя той да бъде пуснат под „домашен арест“. По думите й именно Васко бил инициатор да качат ранения в колата за болницата и настоявал шофьора да кара по-бързо.

Самият Колев пък каза в съда,  че няма какво да обяснява.

Първомаец с 9 присъди уби приятел при пиянска свада (ВИДЕО)

„Тя е свършена работата. Не искам да съм задържан, защото имам малко бебе, внучето ми, но какво да правя. Искам чисто и просто да ме освободят, докато се гледа делото, за да си гледам жената и внучето. Не считам, че съм толкова опасен“, каза още той в послединте си думи.

В крайна сметка съдия Весела Евстатиева го остави зад решетките. По думите й няма опасност Васко Колев да се укрие, но има опасност да извърши друго престъпление. Освен това имало достатъчно доказателства, че той е извършил убийството.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд. Ако това стане, тя ще се гледа на 3 февруари от 10.00 ч.

Подобни статии

Top