Въвеждат пропускателен режим в сградата на община Асеновград, раздават гелове и спирт на служителите

Предписания са изпратени до общинските звена и структури за извършване на дезинфекция по определена схема

Поради усложнената епидемична обстановка в страната от този понеделник(16.03.20 г.) се въвежда пропускателен режим за посещение на граждани в общината. Те ще бъдат допускани само до  етажа, където се намират Информационния център, данъчната служба, каси, ГД ГРАО и други звена за обслужване на клиенти. Ограничението ще бъде в сила до второ нареждане с
отмяна. Целта е да се осигури недопускане предаване и разпространение на вирусите.

90 броя гелове дезинфектанти, както и спирт са предоставени на всяка една от канцелариите в общината. Закупени са и антибактериални кърпички. Заявени са и още 500 броя от геловете дезинфектанти, тъй като в търговската мрежа не е имало наличности, за да бъдат закупени на момента.

На този етап служителите в звената, в които се работи предимно с граждани, не ползват медицински маски и ръкавици, тъй като гишетата са оборудвани със стъклена преграда. Но при необходимост и съмнение за възможна опасност от разпространение на вируси, община Асеновград е в готовност своевременно да осигури маски.

Предписания са изпратени до общинските звена и структури за извършване на дезинфекция по определена схема, относно броя на процедурите, видовете препарати и начин на ежедневна профилактика, съгласно препоръките от Министерството на здравеопазването и Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Пловдив.

За това са уведомени и ръководители на читалища, библиотеки, училища, кметствата в кварталите „Долни Воден“ и „Горни Воден“, както и кметовете и кметските наместници по населените места в общината. Към момента няма наблюдение дали хората, поставени под карантина в Асеновград, реално я спазват. Не са постъпили сигнали за неспазване или нарушаване на карантинния период, от страна на карантинираните.

Оперативният щаб за превенция и борба с разпространението на коронавирус ще бъде свикан отново евентуално при необходимост или възникнали извънредни ситуации.

Подобни статии

Top