Вавилонската кула се стопи, „Цар Борис ІІІ Обединител“ иска още асфалт (СНИМКИ)

Ще пуснат ли централния булевард до понеделник?

Само арматурата на основите и няколко винкела останаха от Вавилонската кула, издигната специално за откриващото събитие на Европейската столица на културата, което се проведе миналата събота. Това видя репортер на DCNEWS днес на централния булевард.

Работниците от фирмата-изпълнител на сцената, която според фондация „Пловдив 2019“ е построена само и единствено за откриването на 12 януари, вече са демонтирали и прибрали почти всички плоскости и строителни материали. Остава да бъдат натоварени и няколко фургона.

Междувременно на централния булевард отново се появиха багери и започна изграждането на разделителната ивица между двете платна, която беше премахната, за да бъде построена сцената. Оказва се, че западното платно трябва да бъде и асфалтирано, тъй като по него още личат улеи и не е положен последният слой асфалт.

Пред журналисти в понеделник кметът Иван Тотев заяви, че на 21 януари движението по булеварда ще бъде пуснато изцяло, тъй като на работниците било нужно време да възстановят пътната артерия и да монтират премахнатите заради сцената стълбове от уличното осветление. Дали това ще стане до следващия понеделник обаче не е ясно, тъй като темповете, с които работят строителите са почти нулеви, установи наш репортер.

(Снимките са заснети днес в 11.30 ч. – б.р.)

Подобни статии

Top