Важна новина за културните проекти в Пловдив

От днес отпада изискване, свързано с компонента „Гражданска активност“

Oт днес проектите по Компонент 3 „Гражданска активност“ ще се приемат без изискване за провеждане онлайн, съобщиха от Община Пловдив.

Припомняме, че Компонент 3 подкрепя реализирането на различни дейности в сферата на културата: инициативи на творчески формации и артисти, включително любителски и непрофесионални в различните жанрове на изкуството; реализирането на културни инициативи в районите на града; събития, свързани с обучение на деца по изкуства; привличането на хора в неравностойно положение и малцинствени групи към културния живот на града; поддържане на създадените традиции и народното творчество, както и създаване на нови форми и жанрове за привличане на различни публики и др. еквивалентни прояви, които се реализират на територията на Община Пловдив с активното участие на местната общественост и са предназначени за местното население.

От обявяването на извънредното положение в България в началото на март до последния работен ден на месец май – 19 май, Компонент 3 „Гражданска активност“ бе отворен само за събития, които могат да се реализират и проведат ОНЛАЙН под наименованието „ОНЛАЙН СЦЕНА – ПЛОВДИВ“.

От 1 юни това изискване отпада, а проектите ще се приемат по условията и реда за кандидатстване и обичайните критерии за оценка, така както са описани в Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от календара на културните събития на Община Пловдив. Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на Общината в раздел „Култура“, Компонент 3 „Гражданска активност“. Проектите се разглеждат ежемесечно.

Подобни статии

Top