Важна сесия за община „Родопи“, новият бюджет влиза за гласуване

Парите на общината за 2020 година са в размер на 27 310 000 лева

Основните параметри на проекта за бюджет на община „Родопи“ ще бъдат обсъдени на заседанието на общинския съвет днес.Точката влиза като първа в дневния ред на Общински съвет „Родопи“ и след дебатите ще бъде подложена на гласуване.

Парите на общината за 2020 година са в размер на 27 310 000 лева.

Средставата ще бъдат разпределени за изграждане на спортни и детски площадки, поставяне на камери на входно –изходните артерии на няколко села в общината, ремонт на улици, борба с незаконните сметища.

През тази година общината ще даде старт на два ключови проекта. По 100 хиляди лева са заложени във финансовия документ за проектиране на околовръстното шосе Брестник- Куклен. Важно е изграждането и на новата пътна отсечка Брестник – Белащица –Марково. Към момента през участъка може да се премине единствено по черни пътища. Вече са набелязани трасетата, по които ще минава новата пътна връзка.

Тази година ще започне и актуализиране на проектите за изграждане на канализация в малките населени места от общината.  Въпросните проекти са изработени преди повече от 10 години за всяко от общо 21 села. Целта е администрацията да може да кандидатства по ПУДООС или по европрограми.

Подобни статии

Top