Важно за безопаността по пътищата в Пловдив и региона!

Комисията по безопасност на движението на територията на област Пловдив проведе първото си заседание за тази година

Липсата на пътна маркировка и сигнализация, неосветени пешеходни пътеки, нужда от изграждане на „легнали полицаи“ и видеонаблюдение, както и засилен контрол срещу нерегламентираните състезания са основните проблеми, които трябва да бъдат решени в Пловдив и областта, констатира областният управител Дани Каназирева по време на първото за годината заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата

„Няма как да говорим за пътна безопасност, ако нямаме пътна маркировка и сигнализация. Необходимо е да се анализират зоните с повишен риск от ПТП и какви мерки трябва да се предприемат. Областна администрация и Пътна полиция са готови да съдействат при нужда“, категорична бе Каназирева.

Въз основа на постъпилите сигнали от граждани тя ще изпрати до ресорния заместник-кмет в Община Тодор Чонов информация за неосветени и необезопасени пешеходни пътеки в 6-те района на града. По думите й  много важно е да се вземат спешни мерки от МВР и Общината, като се осигури видеонаблюдение, за преустановяване на гонките в район „Тракия“, които от години тормозят гражданите и за които има постъпили множество сигнали в областта.

От своя страна зам.-кметът Чонов посочи, че със заповед на кмета Здравко Димитров в районите администрации са създадени комисии, които трябва да идентифицират всички пешеходни пътеки. Специално внимание трябва се обърне на тези, които са край училища и детски заведения, както и на пешеходните пътеки с произшествия с пешеходци или велосипедисти. Целта е да се възстанови маркировката, сигнализацията и осветлението.

1 2

Подобни статии

Top