Важно за безопаността по пътищата в Пловдив и региона!

Комисията по безопасност на движението на територията на област Пловдив проведе първото си заседание за тази година

Що се отнася до областта, то за заседанието стана ясно, че жителите настояват най-вече за засилено полицейско присъствие в населените места, за да се ограничи възможността да се шофира с висока скорост по общинските пътища и за възстановяване на пътна маркировка, особено що се отнася до Първомай и Асеновград. Каназирева уточни, че след проведени разговори с директора на АПИ от март месец започва поетапното възстановяване на маркировката.

По думите й в село Калековец, община Марица, където скоро имаше инцидент, в АПИ вече е заложено изграждането на два „легнали полицаи“.

„Безопасността на движението по пътищата е споделена отговорност. Ще сформирам работна група с участието на РД на МВР, „Пожарна безопасност и защита на населението“, Бърза помощ и други ангажирани към проблема институции за приемане на механизъм за действие при тежки пътнотранспортни произшествия“, заяви областният управител Дани Каназирева.

Според статистиката през последните години пловдивски регион е начело по брой катастрофина пътя. Комисията прие проект на План за действие 2021-2023, който ще послужи при изготвяне на Националната стратегия за подобряване на безопасността на движението по пътищата на република България за десетгодишен период.

1 2

Подобни статии

Top