Важно за пловдивчани! Какво ново и какво старо във връзка с извънредното положение

Община Пловдив въвежда облекчен режим за гражданите, готви нови мерки в подкрепа на малкия бизнес

Във връзка с последната заповед на министъра на здравеопазването по предложение на Общинския кризисен щаб кметът Здравко Димитров предлага няколко нови мерки. Ето ги и тях:

За бизнеса

Община Пловдив ще внесе предложение в Общинския съвет за периода от 13 май до 31 август 2020 година да бъдат освободени от заплащане за терени с маси за открито сервиране обектите, които бяха затворени за времето на извънредното положение. Освен това Общината ще внесе предложение в Общинския съвет за намаляване с 50% размера на наема на заведенията, които по време на извънредното положение са извършвали дейност в намален обем като са приготвяли храна.

Община Пловдив ще предложи на Общинския съвет до 20 ноември да бъдат разсрочени таксите за месеците май и април за издадените разрешения за поставяне на рекламно-информационни елементи като за това време няма да бъде начислявана лихва за забавяне.

Съгласно заповедта на здравния министър Кирил Ананиев от 06 май – сряда, се допускат посещенията на открито (градини, тераси и др.) на ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения и кафе-сладкарници, при стриктно спазване на обявените противоепидемични мерки. Изпълнението на мерките ще се контролира от две институции. Българската Агенция по Безопасност на Храните (БАБХ) ще отговаря за спазването на санитарно-хигиенните норми в кухните, а РЗИ ще следят за спазване на отстоянието от 1,5 м между масите навън.

1 2

Подобни статии

Top