Възможни са затруднения в движението заради протести на превозвачите - DC news

Възможни са затруднения в движението заради протести на превозвачите

За времето от 09:30 до 22:00 часа е планиран протестът на Съюза на международните превозвачи

Във връзка с постъпили в Община Пловдив уведомления от браншови организации на превозвачите за протестни действия от ОП „Организация и контрол на транспорта“ предупреждават, че днес – 18 май (сряда), се очаква затруднение както в трафика, така и в придвижването на пътниците, които използват междуселищните и вътрешноградските  линии на масовия обществен транспорт.

За времето от 09:30 до 22:00 часа е планиран протестът на Съюза на международните превозвачи. Предвижда се в него да се включат над 200 тежкотоварни автомобила. Те ще заемат крайната дясна лента на Асеновградско, Пазарджишко, Карловско,  Голямоконарско, Цариградско и Кукленско шосе. Камионите няма да се включват в движението, така че да не се възпрепятстват другите пътни превозни средства и масовият градски транспорт.

Протест е заявен и от Конфедерацията на автобусните превозвачи. Според постъпилото в общината уведомително писмо транспортните фирми, извършващи превоз на пътници по междуселищните и вътрешноградските линии, няма да изпълняват маршрутните си разписания в интервала от 09:00 до 17:00 часа. Възможно е протестните действия да бъдат отменени, ако при днешните разговори с правителството исканията на превозвачите бъдат приети.

Община Пловдив следи развитието на събитията и своевременно ще информира гражданите за актуалната ситуация.

„Диалог има, решения няма“, коментира пред Радио Пловдив управителят и собственик на една от най-големите транспортни фирми в Пловдив Веселин Дошков.

По думите му, по междуселищните линии след 9.00 ч. ще се преустанови обслужването на линиите, но протестът ще приключи по-рано от първоначално обявения час – 17 ч.

„В движение ще вземаме решения. Ще се включим в протеста, но е възможно още обедните курсове да се изпълнят, за да се извозят ученици и работници от първа смяна“, каза Дошков.

Той допълни, че градският транспорт на Пловдив няма да спира, за да не се затрудняват гражданите.

Дошков определи като „символични“ действията на правителството за овладяване на инфлацията чрез поредица от мерки, сред които намаляване на акциза за природния газ, редица промени и субсидии и др.

Подобни статии

Top