Възможно ли е да теглим кредит по време на майчинство - DC news

Възможно ли е да теглим кредит по време на майчинство

Несъмнено раждането на дете е сред най-щастливите моменти в живота на всяка жена.

В повечето случаи обаче, то е свързано с множество разходи, които трудно се покриват само със сумата за отпуска по майчинство. Ако и вие сте в такава ситуация и няма кой да ви помогне, може би най-разумното решение е да кандидатствате за потребителски кредит.

На пръв поглед жените в майчинство не се различават от обикновените кредитополучатели. Но банките може и да не приемат това обезщетение за надежден доход, с който да се покриват вноските по кредита. Одобрението от банковите институции може да бъде по-трудно отколкото си мислите, затова нека видим какви са всички възможности за теглене на кредит в майчинство.

Потребителски кредит

Банките могат да предложат различни оферти при кандидатстване за потребителски кредит. Проблемът е, че докато сте в майчинство се води, че получавате обезщетение, а не трудово възнаграждение. Можете да предоставите трудовия си договор, но шансът за одобрение е минимален. Все пак не бива да отписвате нацяло варианта за теглене на потребителски кредит, защото някои банки са склонни да предоставят такъв с гарант. В такъв случай, поръчителят ще гарантира плащането на вашия кредит дори и да изпаднете в затруднение.

Кредитна карта

Друг начин да получите заем по време на майчинство е да кандидатствате за кредитна карта. В сравнение с тегленето на потребителски кредит тук процедурата е по-лесна и имате по-голям шанс за одобрение. Обикновено за кредитната карта не се изисква документ за доказване на доход, а само лична карта. Естествено, преди да изберете оферта трябва да прегледате подробно условията, включително кредитния лимит и лихвата.

В повечето банкови институции може да получите кредитна карта Visa или MasterCard с кредитен лимит от 500 до около 10 000 лв. Преди да подпишете договора си, трябва да обърнете внимание и на минималната погасителна вноска. Друга разлика с банковия потребителски кредит е, че при кредитната карта може да се начисли и годишна такса. Жените в майчинство могат да получат изгодни условия за ползване на такава карта стига да имат добра кредитна история.

Бърз онлайн кредит

Бързите онлайн кредити стават все по-популярни в днешно време. Основната причина за това е лесното им предоставяне. Няма нужда да кандидатствате за потребителски кредит, да губите време и да набавяте куп документи след като можете да подадете заявка изцяло онлайн. Небанковите институции изискват само име, ЕГН и информация за контакт при кандидатстване. Вземането на бърз заем е идеален вариант за жени в майчинство, които вече са имали неуспешен опит с тегленето на кредит от банка.

Още едно предимство на новите онлайн кредити е, че и методите за получаване на парите са много удобни. Ако сте в майчинство и ви одобрят, няма да ви се наложи да ходите до офис на кредитора, за да вземете сумата по кредита си. Можете да я получите по банковата си сметка или карта още на същия ден. Някои компании предлагат и опцията EasyPay за тези, които имат каса в близост до дома си.

Освен това, в сайтовете на небанковите институции са налични и кредитни калкулатори, с които лесно можете да изчислите размера на вашите месечни вноски и общата сума, която ще трябва да изплатите. При кандидатстване за кредит от банка е твърде вероятно да не ви стане ясно всичко от информацията в сайта. Тогава ще се наложи да посетите клон на банката и целият процес ще се забави. От друга страна, лихвите при компаниите за бързи кредити може да са по-високи в сравнение с офертите на банките. Затова трябва внимателно да обмислите финансовото си състояние и да прецените дали ще можете да се справите с изплащането на кредита по време на майчинство.

Когато една жена в отпуск по майчинство се нуждае спешно от допълнителни средства, има няколко варианта. Отпускането на потребителски кредит е по-трудно, защото банките искат доказване на доход, а майчинството се смята за вид обезщетение. Ето защо най-добрият вариант си остава кандидатстването за кредит от небанкова финансова институция. При тях процесът е доста по-опростен и се изисква единствено документ за самоличност. Офертите са достатъчно гъвкави и младите майки могат предварително да преценят дали ще се справят с връщането на сумата в определения срок.

Подобни статии

Top