Възобновяват строителството на зала „Дунав“, ще е готова за 360 дни

Заради COVID-пандемията строителството се забавило

Предстои да се възобнови строителството на новия спортен комплекс „Дунав“, съобщи днес пред журналисти зам.-кметът по спорт и младежки дейности на община Пловдив Георги Титюков. Той припомни, че новият комплекс ще бъде с площ 3 500 кв. м разгърната застроена площ, а една от залите ще бъде с височина 14 метра и ще отговаря на изискванията за трениране и състезания дори и по художествена гимнастика, а не само за волейбол и баскетбол.

„Заради пандемията от COVID-19 имаше  малко забавяне на строителството, но мисля, че в момента всичко се връща към нормален ритъм. Към 360 дни е срокът на изпълнение. Естествено там ще се отразят тези спирания заради извънредното положение и в крайна сметка то ще се случи“, категоричен беше Титюков.

Той припомни, че е осигурено и финансирането на строителството. „Половината пари са заложени за тази година, а другата половина за догодина. Парите са от републиканската субсидия“, коментира зам.-кметът.

4,2 милиона лева ще струва изграждането на новия спортен комплекс, чиято първа копка бе направена на 18 септември, миналата година.

Фотоволтаици за по-евтин ток в бъдещата спортна зала „Дунав“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Титюков съобщи още, че в момента клубовете тренират все още в старата зала, чиято площ е малко под 800 кв. м. „Децата тренират там при стриктно спазване на мерките“,  подчерта той и обясни, че вчера е бил на посещение в старата зала.

Подобни статии

Top