Възпитаници на НУМТИ „Добрин Петков” свирят на приема за 24 май на българското посолство в Загреб - DC news

Възпитаници на НУМТИ „Добрин Петков” свирят на приема за 24 май на българското посолство в Загреб

Клавирно дуо Биляна Динкова и Борис Биков ще изнесат концерт в рамките на официалния прием

По покана на Посолството на Република България в Загреб и с подкрепата на Община Пловдив,  клавирно дуо Биляна Динкова и Борис Биков – ученици в НУМТИ „Добрин Петков” с преподавател по камерна музика Детелина Маринкева, водени от директора на училището Нели Попова-Коева ще изнесат концерт в рамките на официалния прием, който Посолството на България в Загреб дава по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост.

Приемът ще се състои на открито, в лапидариума на Археологическия музей в Загреб, Република Хърватия и на него ще присъстват официални власти и чуждестранния дипломатически корпус, акредитиран в Загреб.

Програмата на концерта включва: Панайот Пипков – „Химн на Кирил и Методий“, с аранжимент за пиано на четири ръце от Пламен Арабов; Веселин Стоянов – „Празнична увертюра“, аранжимент за пиано на четири ръце – Кристиана Абрашева; Франсис Пуленк – „Соната за пиано на четири ръце“, части: Prelude, Rustique, Final.

Пътуването на прекрасното клавирно дуо от НУМТИ „Добри Петков“ в Загреб се осъществява по компонент „Мобилност“ и е част от Културния календар на Пловдив.

Подобни статии

Top