Възрастен фермер от Раковски отива на съд, стрелял по съседа си

Заради набезите на кравите на комшията, дядо Стефан застава на подсъдимата скамейка

Възрастен фермер от кв. Генерал Николаево в Раковски отива на съд, след като простреля комшията си преди година и половина. Срещу 76-годишния Стефан Говедарски е внесен обвинителен акт в Окръжния съд в Пловдив за опит за умишлено убийство на съседа си Иван Гълев, станало на 2 октомври 2018 година.

Припомняме, че дядото изстрелял в гърба на Гълев със законния си пистолет цял пълнител с патрони. После се прибрал вкъщи, извадил празния пълнител и го захвърлил, а пистолетът заредил с нови патрони. Впоследствие разследващите намерили при обиските на дома му празния пълнител.

Окончателно: Стрелецът от Раковски остава под домашен арест

До тежкия инцидент се стигнало, след като двамата кравари се скарали. Повод за кавгата бил, че Гълев се отказал от пастир, който се грижел за животните на двамата. Той започнал сам да ги извежда на паша, но не пожелал да подбира и животните на Говедарски. От своя страна дядото пък се ядосвал, че комшията му оставя кравите си да пасат в района на фермата му и да правят бели – бутали оградата или влизали в нивата му с люцерна.

На 2 октомври 2018 г. дядо Стефан си пийнал. Той установил, че по оградата му пак има поражения и предположил, че са от кравите на Гълев. Възрастният мъж решил да се саморазправи с комшията си. Той излязъл от фермата си, като взел със себе си пистолета с налични 11 патрона в пълнителя.

Краварят от Раковски, прострелял комшия, се прибира под домашен арест (СНИМКИ И ВИДЕО)

Към 18 часа видял, че Иван Гълев прибирал кравите си към своята ферма. Говедарски го пресрещнал и му казал, че ще го убие. Извадил от кобура оръжието си и ударил с него два пъти по лицето съседа, като му причинил контузни рани. Гълев бързо се обърнал и тръгнал да се отдалечава по пътя. Опитвал се да набере тел. 112, за да потърси помощ. В този момент дядото се прицелел с оръжието по него. Стрелял няколко пъти и му причинил три рани по тялото. Съседът усещал болка, но въпреки това продължавал да върви. Тогава 76-годишният Стефан решил да го простреля в главата с последния патрон, но не го улучил.

Повдигнаха обвинение на дядото-стрелец от Раковски

Според събраните доказателства по делото, Говедарски изстрелял всичките 11 патрона от пълнителя. След това си тръгнал към своята ферма. Гълев пък легнал на земята и въпреки че изпитвал болка от нараняванията, успял да набере тел. 112. На място пристигнали медицински и полицейски екипи. Раненият бил откаран в болницата, където му е оказана спешна лекарска помощ, благодарение на която е спасен животът му.

Дядо простреля 33-годишен в Раковски! Раненият бере душа

В момента Стефан Говедарски е с взета мярка за неотклонение „домашен арест“. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е от 10  до 20 години затвор.

Подобни статии

Top