Възрастна жена увисна на парапет - оцеля по чудо след пожар в дома й (СНИМКИ) - DC news

Възрастна жена увисна на парапет – оцеля по чудо след пожар в дома й (СНИМКИ)

Ученици видели жената да виси от парапета на терасата на апартамента си

Огнеборци спасиха живота на възрастна жена в Пловдив. Ученици видели жената да виси от парапета на терасата на апартамента си, съобщиха, съобщиха от РДПБЗН в града под тепетата.

По тревожните викове на своите възпитаници от училище „Петър Берон“, учителката им Кунка Цветкова усетила, че пред очите на децата се разиграва ужасяваща драма. Преподавателката видяла, че възрастна жена се била хванала с последни сили за парапета на терасата си.

Жилището, което се намира на 4 етаж на улица „Милин Камък“, жената обитава сама. Грижи за нея полага дъщеря и, която живее в друг квартал на града.

78- годишната жена страда от сериозна форма на деменция и дори не е разбрала, как се е озовала в безпомощната ситуация.

След потърсена помощ на тел 112, към адреса мълниеносно потегля пожарен автомобил на Първа служба. Огнеборците действат мигновено – режат вратата с моторен флекс и жената усеща най-искрената и спасителна прегръдка от тях в живота си!

Екипът, спасил жената е ръководен от началник-смяната Иван Митев и пожарникарите Димитър Ямалиев, Емил Аргиров, Ангел Даскалов и Иван Рангелов.

На място пристигнал и екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Пловдив – д-р Каню Канев и парамедик Стефка Аджемян. От Второ РУ били изпратени и полицаите Янков и Димов.

Огнеборците апелират към водачите на МПС, когато паркират по улиците на града да предвиждат място за преминаване на автомобили със специален режим на движение. Защото от бързината на пристигането им може да зависи човешки живот!

Снимки: РДПБЗН

Подобни статии

Top