Възрастна жена загуби съпруга си, до дома й в село Костиево не стига път

Линейки не могат да достигнат до адреса на Милка Бонева, тъй като няма път до къщата й

Историята на една възрастна жена от село Костиево изпрати до редакцията ни Стефка Георгиева. Тя разказва за 20-годишната сага на баба Милка, която не моли за помощ и и за дарения, а единствено за отговори. Публикуваме писмото без редакторска намеса:

„Разказвам Ви историята на Милка Бонева, 72-годишна жена в с. Костиево, чиито молби остават като глас пустиня вече второ десетилетие. Баба Милка и мъжът й Димитър се преместват да живеят в с. Костиево, общ. Марица, обл. Пловдив преди повече от 20 години. Закупуват имот, върху който строят къща. Няколко години по-късно, купуват от общ. Марица и съседния двор (парцел, който не е в регулация) с площ 2 дка. земя, като за него дават 3 дка. земеделска земя. Общината е с един декар печалба, но не това е важното.

Баба Милка и дядо Димитър са съвестни данъкоплатци. Плащат данък сгради и такса смет, макар че камион на чистота до момента не е стигал до тях. Пътят не позволявал. Налага им се да изнасят всичко на гръб. Макар със скромни пенсии (т.е. минимални), те не пропускат да дадат на държавата това, което ѝ се полага, както казва възрастната жена. И тук идва проблемът – за толкова години, те все ще нямат път до къщата си. Улицата е 19-та, а по нея има само кал и мръсотия през влажните месеци на годината, а през лятото – пепел и прах.

Възрастното семейство, както и техните деца вече над 15 години подават жалби и сигнални както до кметството в селото, така и до общ. Марица. Отговор обаче, няма.

Преломният момент за баба Милка настъпва в началото на 2020-та, през февруари. Състоянието на дядо Димитър се влошава рязко. Екип на спешна помощ се опитва да достигне до тях, за да им помогне, но не успява. В резултат на това, баба Милка губи не само съпруга си,  но и най-добрия си приятел. Това е трагедия, което не може да се опише с думи.

1 2

Подобни статии

Top