Възрастни сестри живеят в мизерия в опасна къща в Карабунар, доброволци търсят помощ да ги спасят

Доброволците, помогнали на незрящите сестри от село Динката в Пазарджишко, се притекоха на помощ на двете жени в Карабунар

Младежът, който сформира бригада от доброволци и преобразиха къщата на баба Златка и баба Иванка в пазарджишкото село Динката, започна нова спасителна акция. В село Карабунар други две трудноподвижни сестри живеят в крайна бедност в полусрутена постройка. С ремонта отново се е заел Николай Шарков, предаде БНТ.

Обичайната закуска на баба Веска от Карабунар е хляб и олио. Много често социалният обяд, който получават тя и сестра й Маша, е единствената храна, която имат.

Двете жени са работили като шивачки. Веска има дъщеря, но тя също има нужда от чужда помощ и не е при тях. С годините здравословното им състояние се влошава все повече и сега трудно се грижат за себе си.

„На възраст сме, не можем да се перем вече, автоматична пералня трябва. Много често оставаме без дърва, трябва ни нещо електрическо. Климатик е скъпо, не зная дали да помисля за климатик“, чуди се Маша Цененеева.

Николай и баща му научават за Веска и Маша, докато помагат за къщата на сестрите в село Динката. Там цялата бригада успя да ремонтира изгорелия покрив, да сложи врати и прозорци, почистиха и оправиха подовете.

Незрящи сестри живеят в пълна мизерия в пазарджишко село (СНИМКИ)

1 2

Подобни статии

Top