Възрастни туристки се изгубиха в гората край Асеновград, спасиха ги

Двете баби са от Пловдив, ходили на разходка до параклис

Две туристки са се изгубили вчера вечерта в гората край Асеновград, съобщи БЛИЦ. Едва късно през нощта едната от тях е била спасена, а другата е била открита рано тази сутрин.

Двете жени са от Пловдив – едната на 90 години, а другата около 80-те. Те са се отделили от туристическа група в местност над Асеновград, където са били на организирана екскурзия. Групата посетила параклис.

След като са се изгубили, по-младата пловдивчанка тръгнала да търси помощ за по-възрастната си приятелка, но също загубила ориентация къде се намира. Полицията в Асеновград веднага е била вдигната на крак. Целият наличен състав е бродил из гората.

Около 23:30 часа е била намерена едната туристка, а сутринта около 8:30 другата. За щастие те са живи и здрави. Нямат наранявания, съобщиха за БЛИЦ разследващи.

Междувременно вчера мъж на около 55 години е тръгнал от Калофер за връх Ботев. Той също се е отклонил от маркировката на пътя и се е изгубил. Също е бил намерен от полицията още снощи. Невредим е, уточниха от полицията.

Снимка: Блиц

Подобни статии

Top