„Възраждане“ призовава Община Пловдив да запази капитала си в Пловдивския панаир - DC news

„Възраждане“ призовава Община Пловдив да запази капитала си в Пловдивския панаир

По този начин община Пловдив губи блокиращата си квота

Структурата на „Възраждане“ в град  Пловдив  следи с изключително внимание  казуса около общинското дружество „Пълдинтур инвест“АД, което е акционер в любимия на всички пловдивчани Пловдивски панаир – „Международен панаир Пловдив“ АД.

„За нас от „Възраждане“ е вън от съмнение, че става въпрос за скрита приватизация на дружеството, с цел пълното му овладяване. В настоящия момент Община Пловдив притежава 25% от дружеството, а с готвеното ново извънредно общо събрание на дружеството този процент ще бъде намален на 22,5%“, посочват от пресцентъра на партията.

По този начин община Пловдив губи блокиращата си квота и няма да може да спира разпоредителни сделки в „Пълдинтур Инвест“ АД. За нас няма съмнение, че целта е елиминиране на Община Пловдив от дружеството.

„Призоваваме Община Пловдив и Общински съвет Пловдив да направят всичко възможно да спрат това действие, като упълномощят представителя си в Общото събрание на „Пълдинтур Инвест“ да гласува против вдигането на капитала“, добавят от партията.

Действията, които доведоха до намаляване двойно процента на Община Пловдив, са назад във времето, но сега е време за действие, за да се предотврати окончателната загуба на контрол върху дружеството.

От „Възраждане“ допълват, че ще следят внимателно развоя на събитията и ще търси отговорност от всички отговорни лица, по всички законови способи.

Подобни статии

Top