„Възраждане“ с протест срещу зелените сертификати пред парламента

Организаторите се заканват на него да присъстват 10 хиляди души от цялата страна

Партия „Възраждане“ организира днес национален протест срещу зеления сертификат. Той е свикан за 12 часа пред парламента. Организаторите се заканват на демонстрацията да присъстват около 10 хиляди души от цялата страна, съобщава NOVA.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов най-вероятно ще пропусне партийното събитие, тъй като е поставен под карантина заради контакт със заразения с коронавирус парламентарен шеф Никола Минчев на Консултативния съвет при президента. От партията съобщиха обаче, че той ще се включи онлайн.

Във Варна тази сутрин полицията задържа автобусите на варненци, тръгнали към столицата за протеста, съобщиха от партията. Полицията ги спира и започва да прави тестове за наркотици на шофьорите. Четирима от шофьорите  първоначално дават положителни проби за бензодиазепам. Гражданите обграждат полицията и искат повторно тестване. При повторното тестване, тестът на единият шофьор е отрицателен.

От партията са изпратили и линк към видео на живо, как протестиращите са обградили полицията и настояват да бъде направен повторен тест и на останалите трима шофьори. Полицаите нямат достатъчно тестове и се налага протестиращите да останат повече от час на студа. След повече от час тестовете са  доставени, и е разпоредено тестване и на останалите трима от  шофьорите  и пробите им са отрицателни. Така всички протестиращи са тръгнали към протеста в София.

Какво се случи във Варна може да видите  ТУК.

Източник:
Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top