Възстановиха движението по ул. "Даме Груев" - DC news

Възстановиха движението по ул. „Даме Груев“

Движението беше спряно заради изсичане на дървета

Движението на моторни превозни средства по ул. „Даме Груев” в участъка между „Тодор Александров” и „Братя Бъкстон” е възстановено. Отсечката беше затворена в сряда заради премахването на дървета във връзка с предстоящата реконструкция на пътя.

Тази сутрин, в присъствието на служители от Първо районно управление на МВР и „Общинска охрана“, екип на „Градини и паркове“ отстрани всички дървета до надлез „Родопи“, посочени в издадената от кмета на район „Южен“ заповед. По този начин е избегнато предварително предвиденото за следващата седмица затваряне на поредна пътна отсечка.

В момента ул. „Даме Груев“ е проходима за автомобили от надлез „Родопи“ до ул. „Охрид“. Временна организация на движението в този участък предстои да се въведе непосредствено преди започване на втория и третия етап от реконструкцията. Първият етап – от бул. „Македония“ до ул. „Охрид“, е завършен. Движението по обновения път се очаква да бъде пуснато веднага след приемането на предложената от фирмата изпълнител организация на движение.

Премахването на дърветата, предимно софори, е заложено в проекта за разширение на „Даме Груев“, припомнят от общината. При фитосанитарното им обследване още през 2019 г. Експертният съвет по озеленяване е констатирал, че те са в лошо състояние и са опасни. След реконструкцията се предвижда засаждането на нови, подходящи видове дървета.

Подобни статии

Top