Възстановиха поливната система в градския парк на Асеновград

Тя ще работи през нощта

В Градския парк на Асеновград вече функционира активно поливната система. Съоръжението заработи още на 27-ми май, но заради валежите временно бе спряно за няколко дни. Поливането е разпределено на 12 кръга, на всеки от които е зададено да пръска по 30 минути.

Така ще остане до края на пролетния сезон, след което при нужда схемата ще бъде променена, ако настъпи засушаване. Системата работи във времето от 23:00 ч. до 04:00 ч.

Прави се и фината настройка за поливане на тревните площи. Докато това бъде окончателно уточнено, е възможно с вода да се пръскат алеите в парка.

Община Асеновград поднася извиненията си към асеновградчани и гостите на града за причиненото неудобство. Умоляват се гражданите да не разместват и въртят дюзите на системата, за да не се получават неприятни ситуации и разхищение на вода, която да се излива на алеите, образувайки локви, вместо в зелените пространства, закъдето е предназначена.

Община Асеновград информира, че предстои изграждане на поливна система и в парка, разположен между булевард „България“ и улица „Васил Левски“ – срещу ЖП гарата.

Припомняме, че там бяха поставени чисто нови сферични лампи и бяха засадени различни растителни видове.

Подобни статии

Top