Възстановиха спортна площадка в „Западен“ (СНИМКИ)

Ще бъде изграден и нов парк в района

Администрацията на район „Западен“ съвместно с ОП „Чистота“ възстанови изцяло спортната площадка на улица „Гусла“. Това съобщи кметът Димитър Колев, който лично посети обекта.

„Площадката тук имаше сериозна нужда от реконструкция. Хората от квартала дори организираха подписка, която бе подкрепена от над 60 души. Благодаря на ОП „Чистота“ и в частност на директора на предприятието Иван Стоянов за съдействието, което ни оказаха, за да има къде децата отново спокойно да играят“, обясни Колев.

Вратите на игрището са с изцяло нови мрежи, възстановена е изцяло и оградата като е оборудвана и със нови входни врати. Ремонтът на площадката е част от цялостната концепция за обособяване на места за отдих и спорт в тази част на „Западен“.

След като беше съборена старата сграда на детска градина „Мир“, теренът вече се разчиства от служители на ОП „Градини и паркове“, и на негово място ще бъде изграден нов парк. Предвижда се той бъде оборудван с изцяло нови алеи, пейки, фитнес на открито и детска площадка.

Top