„ВдъхновиМе“ събира 10 хиляди лева за в помощ на неонатологията в УМБАЛ-Пловдив.  

Ротаракт клуб Пловдив-Пълдин в помощ на малките пациенти от неонатологията в УМБАЛ-Пловдив

В Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив младежката организация Ротаракт клуб Пловдив – Пълдин  организира мотивиращо събитие за млади хора – #ВдъхновиМe.

На него те  ще се опитат да съберат 10 хиляди лева за закупуване на билирубинометър за отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив.  С помощта на съвременния апарат медиците диагностицират жълтеница у новородените чрез неинвазивно изследване и имат възможност да определят своя терапевтичен подход към всяко бебе.

Със събирането на средствата младите ротарактори целят да реализират една от своите каузи –

да опазват здравето и да осигуряват пълноценното развитие на новородените през първите им дни на този свят.

Това е второто дарение за отделението по неонатология в УМБАЛ-Пловдив, което представители на Ротаракт клуб Пловдив-Пълдин организират в рамките само на месец.

На 19 октомври в Деня на българския лекар Пастпрезидентът Биляна Андрончева – Джалева, и съпругът ѝ Любомир Джалев, Пастпрезидент на Ротаракт клуб Пазарджик – Бесапара, обсипаха отделението с подаръци.

Младата двойка имаше специална кауза на сватбата си – всички гости бяха призовани да заменят

традиционните букети

с принадлежности от първа необходимост за новородените от неонатологията на УМБАЛ-Пловдив.

„Признателни сме на Биляна и Любомир, ще бъдем много благодарни и на всички, които помогнат отделението да се снабди с билирубинометър“, посочи началникът д-р Диана Аргирова. Водещият специалист обясни, че апаратът за изследване на кръвния показател билирубин е много важен за точната диагностика и правилното лечение на бебенцата, тъй като около 60% от тях идват на бял свят с жълтеница.

 

 

Най-ценното е, че този уред дава възможност изследването да стане съвсем безболезнено за децата, като се вземе проба от ушенцето, спестява на малките пациенти многократните убождания и болки при вземането на кръв. По този начин се намалява и рискът от възникване на инфекции впоследствие.

 

 

Подобни статии

Top