Вдигат нова ясла в кв. „Съдийски“?

Хората не се съгласиха с идеята за една яслена група в съществуващата ДГ „Радост“

Да бъде построена нова детска ясла с четири яслени групи и млечна кухня поискаха жителите на кв. „Съдийски“ за пространството на ул. „Стоян Михайловски“ 13. Това стана снощи на среща в стола на училище „Душо Хаджидеков“, на която присъстваха кметовете на Пловдив – Иван Тотев, район „Централен“ – Георги Стаменов, зам.-кметът Георги Титюков, общински съветници и близо 80 души от квартала.

Припомняме, че на терена на ул. „Стоян Михайловски“ 13, чиято площ е 2,5 дка, трябваше да бъде построен Център за настаняване от семеен тип за деца в неравностойно положение. След множество протести на хората от кв. „Съдийски“ през есента на миналата година, общината пое ангажимент да построи центъра на друго място. Още тогава хората настояха там да бъде изградена ясла с млечна кухня.

На срещата бе отхвърлена идеята на администрацията на район „Централен“ на площадката да бъде изграден парк, а в двора на близката детска градина „Радост“ да бъде построена пристройка, в която да се помещават още една група за детската градина, една яслена група и млечна кухня.

Въпреки уверенията на кмета Иван Тотев и районния кмет Георги Стаменов, че пристройка ще бъде изградена по-бързо – още през тази година, а за нова ясла ще се наложи тепърва да се прави проектиране, жителите на квартала настояха тя да бъде изградена.

Припомняме, че на последната сесия на местния парламент в бюджета на общината бяха заложени 65 хил. лв. за проект на нова ясла на мястото.

Подобни статии

Top