Вдигат работното време на „Синя зона“ в Пловдив с един час, увеличават обхвата й

От Община Пловдив аргументират промените с мотива, че са пожелани от жувищи в Центъра

Община Пловдив увеличава времетраенето и обхвата на „Синя заона“, съобщиха от администрацията току-що. Аргументът, който се изтъква за взетото решение е (цитирам) „множество молби на живущи в Централна градска част, поради невъзможност да паркират пред домовете си след работа„.

Работното време на зоната ще е от 8,30 часа сутринта до 18,30 часа вечерта.

Получихме десетки сигнали на граждани – писмени и устни, които живеят в обхвата на „Синята зона“, че след работа не могат да намерят място къде да паркират автомобилите си, тъй като крайният час зоните с платено паркиране е 17,30 часа. След този час пловдивчани от съседни на „Централен“ райони спират автомобилите си, неограничени от времето„, обяснява ресорният заместник-кмет Тодор Чонов.

В обхвата на „Синя зона“ ще бъдат включени и бул. „Марица“ – Юг от ул. „Стефка Николова“ до ул. „Чардафон“, ул. „Ген. Данаил Николаев“, ул. „Мечников“ и ул. „Елиезер Калев“. Мотивът – отново по молба на граждани. Тези и други промени са залегнали в проекта на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства, който е публикуван на сайта на Община Пловдив.

„Синя зона“ в Пловдив работи и в събота. Клиентите на българските мобилни оператори могат да заплатят престоя си чрез изпращане на SMS, съдържащ регистрационен номер на автомобила на кратък номер 1332. Стойността на самия SMS е 2 лв. (с ДДС)+ цената за едно съобщение, според тарифния план на съответния оператор. Съгласно Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги за домуващи в Зона за платено паркиране (за 1 бр. автомобил на адрес) таксата за 1 месец е 10.00 лв., за 1 година – 60.00лв.

Предстои предложенията за новото работно време и обхвата на улиците в „Синя зона“ да бъдат обсъдени в постоянните комисии и гласувани на заседание на Общински съвет – Пловдив.

Подобни статии

Top