Вдигат заплатата на директора на НАП – ето колко ще получава

Определено е ново възнаграждение на изпълнителния директор на НАП

След по-малко от година на директорския пост правителството ще увеличи месечната заплата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП).

С решение на Министерски съвет основната месечна заплата на директора Галя Димитрова се вдига с 10 на сто спрямо настоящия ú размер. От 1 април 2018 г. Димитрова ще получава 4 070 лева.

Решението е обусловено от водещия принос на ръководителя на приходната агенция за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2017 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги, се казва в съобщението от Министерски съвет.

Галя Димитрова е назначена за изпълнителен директор на приходната администрация на 11 май 2017 г. Преди това е заместник изпълнителен директор „Оперативни дейности“ и отговаря пряко за основни функции на НАП – контрол и ревизии. До назначаването си през 2013 г. на този пост, Димитрова оглавява териториална дирекция „Големи данъкоплатци и осигурители“ на НАП.

Съгласно чл. 8, ал. 5 от Закона за НАП, възнаграждението на изпълнителния директор на агенцията се определя от Министерския съвет.

Подобни статии

Top