Вдигат заплатите на общинарите с 12%, данъчните ставки се запазват (ВИДЕО)

Новогодишни бонуси ще има през януари

С 12% ще се увеличат средно заплатите на общинските служители от април догодина, съобщи пред журналисти кметът Иван Тотев днес.

„Мислехме увеличението на Фонд „Работна заплата“ да бъде между 10 и 15%, но засега се очертава такъв процент. Това ще бъде на звено, което означава, че вътре в звеното увеличението може да е различно в зависимост от стажа и класа, но средно ще е 12%“, поясни градоначалникът.

На въпрос ще има ли коледни бонуси за общинарите, Тотев отговори, че бонусите се раздават през януари.

Според кмета тази година общинският бюджет ще е малко по-голям от миналогодишния. Той обаче отказа да назове числа, тъй като финансистите все още очаквали предложенията на партиите в Общинския съвет.

В тазгодишната финансова рамка са включени големите инфаструктурни проекти, които ще се работят догодина. Сред тях е и „Модър-Царевец“, посочи Тотев.

По думите му миналата година рамката била 340 млн. лв., но сега субсидията от държавата щяла да се увеличи заради повишението на заплатите на финансираните от държавата дейности с 15%.

„Нямаме 5 млн. лв. изравнителна субсидия, но въпреки това бюджетът ще е по-голям“, подчерта Тотев и допълни, че тази година няма да се вдигат и данъчните ставки. Единствено старите коли ще бъдат с по-висок данък заради промените в законодателството, стана ясно днес.

Подобни статии

Top