Вдигат заплатите в МВР

С 30 до 50 лева се увеличават заплатите на служителите от МВР.

Това става ясно от публикуваната в Държавен вестник Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 8121 з-919 от 13 юли 2017 г. за размера на основните месечни възнаграждения на държавните служители по чл. 142, ал.1,т.1 и ал.3 от Закона за Министерството на вътрешните работи.

С минимални суми се повишават също началните и максимални заплати на цивилните, работещи по трудови договори във вътрешното ведомство.

Увеличенията в основните месечни възнаграждения ще доведат до увеличение на чистото възнаграждение в различен размер, съобщават от МВР.

Според сравнителния анализ, направен от DCNEWS обаче, повишението е направо смешно. От 662 на 717 лв. се променя заплатата на редовите полицаи и пожарникари, 728 става началната ставка на старжи пожарникарите и полицаите, а началниците на смята и младши експертите ще вземат по 727 лв. основно възнаграждение.

На всички останали длъжности в МВР, включително на главния секретар на министерството, основните заплати се вдигат с по 30 лв.

На някои от цивилните длъжности възнагражденията се вдигат с по 50 лв., а най-ниско платените, включително и чистачите, ще вземат минималната работна заплата.

Вижте точния размер на възнагражденията ТУК!

 

Подобни статии

Top