Вдигнаха почти тройно таксите за паркиране пред домовете в „Синя зона“

Вдигат се цените и на сватбите

Те приеха измененията на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги, предложени от пловдивския кмет Здравко Димитров, който при гласуването не беше в залата. Това се налага, тъй като стойността им не е актуализирана от 2013 година.

Вместо досегашните 60 лв. хората ще плащат 150 лв. за годишен абонамент за паркирани автомобили пред домовете им в Синя зона в Пловдив. Месечната такса ще бъде 15 лв. От „Съюз за Пловдив“ поискаха мотивите за тази актуализация и подчертаха, че увеличението е драстично.

Заместник-кметът Тодор Чонов заяви, че на дневен ред е проблемът с мръсния въздух на Пловдив и трафика. С актуализацията на цената ще се увеличат приходите на общинското предприятие и ще се даде възможност да се създаде нова система за паркиране в града.

Служебният абонамент за паркиране в синя зона в карето между ул. „Гладстон“, бул. „Руски“, „Шести септември“ и „Цар Борис ІІІ Обединител“ е 360 лв. Цената за престой се запазва на 2 лв на час.

Общинските съветници увеличиха и цената на сватбения ритуал, като през работните дни  тя скача  от 60 на 72 лв. С 24 лв. повече ще плащат и младоженците, които искат изнесен ритуал, като таксата се увеличава от 240 на 264 лв.  Поради тежката епидемична и социална обстановка общинското предприятие „Радостни обреди“ намалява цената за организиране на сватбен ритуал по местоживеене на хора с увреждания и лежащо болни от 48 на 24 лв.

Източник: Радио Пловдив

Подобни статии

Top