Вдовицата на майор Терзиев: Знаех, че Методи Орлов ще поеме цялата вина - DC news

Вдовицата на майор Терзиев: Знаех, че Методи Орлов ще поеме цялата вина

Ето какво написа в профила си в социалната мрежа Димитрина Попова

След като военно-окръжната прокуратура в София привлече като обвиняем полковник Методи Орлов по случая със смъртта на майор Валентин Терзиев, вдовицата на военния пилот Димитрина Попова заяви, че е знаела, че полковник Орлов ще поеме цялата вина още от десетия ден след инцидента, пише „24 часа“.

„Ама разбира се Мин. Стоянов, че полк. Орлов ще бъде оправдан, след като е единствения привлечен обвиняем, а изобщо не е в компетенциите и отговорностите му да бъде в контролния пункт при тази задача“, написа още тя в своя фейсбук профил и изрази съмнение по въпроса за това какво е правил полковник Орлов там, кой го е изпратил и с какви отговорности.

„Има изрична заповед на ръководителя на ВВС, утвърдена от МО, в която е определено лицето за ръководител на стрелбите и това не е полк. Орлов. Какво прави той там, кой го изпрати и с какви отговорности? Има и друго, по-отговорно лице в КП, което обаче изобщо не е привлечено в хода на производството. Това, че Методи Орлов ще поеме цялата вина го знам от десетия ден след инцидента (най-вероятно не по негово желание). Интересно е как Военна прокуратура стигна до това решение и нейно ли е“, добавя Димитрина Попова.

„Има още много факти за изясняване, освен твърде закъснялата експертиза на черната кутия. Имал ли е право на допуск до този полет полк. Терзиев и въобще обект ли е на разследване, защото това определя друга причина за инцидента, като основна и дава друго измерение на престъплението. 

Мин. Стоянов явно не си е научил устава на въоръжените сили, а за Наказателен кодекс не е и чувал, след като с такава лекота и с едно изказване обезсмисли съдебната ни система и отново прехвърли вината върху пилота, пренебрегвайки йерархичната подчиненост във ВС при взимане на решения, изпълнението им и последващите отговорности от това. Ще привлече ли Прокуратурата правилните и всички отговорни лица, с точните факти и обстоятелства, или ще изпрати случая в битието„, в заключение заяви тя.

Снимка: bTV

Подобни статии

Top