Вече е ясна и българската двойка за мача срещу Великобритания на ATP Cup (ВИДЕО)

Мико и Гришо играят на сингъл, Александър Лазаров и Адриан Андреев – на двойки

България ще започне участието си в новия отборен турнир ATP Cup в петък. Съперник на националите ще бъде отборът на Великобритания, в чийто редици не присъства контузената звезда Анди Мъри.

Първи на корта за България ще излезе втората ни ракета Димитър Кузманов, който ще премери сили с Камерън Нори. Двубоят между двамата е с начален час не преди 08:30 сутринта българско време.

Веднага след тях на корта ще излязат и първите ракети – Григор Димитров и Даниел Евънс.

Дуелът ще приключи с мач на двойки, в който се очаква за България да играят Александър Лазаров и Адриан Андреев, а срещу тях да излязат Джейми Мъри и Джо Салсбъри, съобщава БТА.

Ето и реда на игра:

Не преди 08:30 часа: Камерън Нори – Димитър Кузманов
Не преди 10:00 часа: Даниел Евънс – Григор Димитров
След тях: Мъри/Салсбъри – Лазаров/Андреев

България е в група „С“ на ATP Cup заедно с Великобритания, Белгия и Молдова.

В същото време втората ракета в света сърбинът Новак Джокович призова организаторите на Купа Дейвис и ATP Cup да обединят турнирите, тъй като се дублират взаимно.

„Имаме нужда от една обща купа за супер-свят, наречете я каквото искате. Няма да стане през следващата година. Но ако ITF, Davis Cup и ATP бързо се споразумеят, това може да се случи през 2022 година.

Надявам се това да се случи, защото е трудно да се съберат всички топ играчи в двата турнира. Между тях има само шест седмици и те не си помагат взаимно по отношение на маркетинга и значението на събитието“, заяви Новак Джокович.

Подобни статии

Top