"Вечер под тепетата"- мюзикълът завладява Пловдив - DC news

„Вечер под тепетата“- мюзикълът завладява Пловдив

Мюзикълът завладява Пловдив с Рафи Жамакорцян и Борис Лапшов

Двама забележителни музиканти с реверанс към световния мюзикъл от 19:00 ч., зала „България” на Международен панаир Пловдив става сцена за БОРИС ЛАПШОВ – вокал и РАФИ ЖАМАКОРЦЯН – пиано.

Двамата музиканти канят на една невероятна, изпълнена с красива музика вечер, в която ще прозвучат знакови вокални фрагменти от мюзикълите „Котките” и „Клетниците”; от мюзикъла „Шах”, създаден от мъжката част на АББА Бени Андерсън и Бьорн Улвееус; от „ Джекил” по „Доктор Джекил и мистър Хайд”, „Хвани ме, ако можеш!”, „Чаплин”, „ Monty Python’s Spamalot ” и „Животът”.

Своеобразната разходка из емблематичните произведения на Андрю Лойд Уебър, Том Хупър, Крис Къртис, Том Мур и други автори на мюзикъли е не само отдаване на почит към жанра, но и възможност публиката да се наслади на таланта на сценичния дует ЛАПШОВ – ЖАМАКОРЦЯН.

Запазете петъчната вечер на 28-ми април, за да преживеете красотата на музиката, поднесена по филигранен начин – само за ценители!

БОРИС ЛАПШОВ: С 20 годишен опит на сцена и пред камера, изучавалбакалавър по актьорско майсторство в България, Германия, Франция, Англия и Америка. Професионалният му път започва през 2003 г. и до завършването си през 2010 г. той печели 1-во място на конкурс на аматьорските, театрални школи в София, написва и режисира спектакъл по изпращането на 12-ти клас в гимназията, в която учи. Участва в театрален проект, в който представя България на интернационалния фестивал в Щутгарт, за театрални форми. В същата година, Борис печели “Златната Маска” за най-добър актьор на фестивала на франкофонията, в Пловдив. Играе в представлението „Богове“ в „Сатиричен Театър Алеко Константинов“. Представя България на международен певчески конкурс в Париж, с оригинална песен. Следващата година отива в Чикаго като специално избран студент. След това е избран за обмен в Дартингтън, Англия, където учи модерен театър и техники от първата школа на Михаил Чехов. Борис завършва НБУ с пълно отличие и е награден с приз за специални заслуги към факултет „Театър”. След дипломирането си , той, написва, режисира и продуцира над 26 оригинални представления, играни в цялата страна, Копенхаген и Лондон. През 2013 г. Борис се отправя към Англия, където е приет за магистърска степен по мюзикъл в Кралската Музикална Академия в Лондон. От 2014 г. участва в множество пиеси, мюзикъли, филми, включително и концерт с Кралската Филхармония на Англия и световно турне в 47 държави. През 2022 година той участва в Сезон 9 на предаването „Гласът на България“ по БТВ, където става един от финалистите.

РАФИ ЖАМАКОРЦЯН: Възпитаник на Музикално училище „Добрин Петков” – Пловдив, в класа на Сона Кеседжян. Продължава образованието си в Българска Държавна Консерватория – София при Джулия и Константин Ганеви. Двукратен лауреат на Националния конкурс „Светослав Обретенов”. Има многократни соло-концерти, участия с Пловдивска филхармония, Участия с многобройни поп групи в България. Пианист, композитор и аранжор на Лили Иванова (1982- 1984). Участва в записването на над 700 поп песни в периода 1980- 1986 г. Един от най-търсените пиано-ентертейнъри в Скандинавия и
други западно-европейски държави за последните 37 години. Основател на Северния Институт за Сценични и Студийни изкуства в Осло, Норвегия. Демонстратор на ЗАЙЛЕР пиана и рояли на различни международни форуми. Многократни участия и изпълнения за Норвежкото и Датското кралски семейства. Създател на три собствени шоу- програми в Скандинавия. Диригент на три хора в Берген, Норвегия. Съвместен концерт с камерен хор „Ив. Спасов“ (2010). Участие като гост-артист в „Като Две Капки Вода“ на 02.05.2022 г. и участник в първия сезон на риалити шоуто „Звездите в нас“ през 2022. Към настоящия момент е в процес на записване и издаване на първия си авторски албум, изцяло със собствени песни.

Top