Велинградчанин с над 2,5 промила се блъсна на заден ход в паркирана кола

Общо четирима пияни шофьори и един с фалшива табела спипаха в Пазарджишко по празниците

Полицейски производства са образувани през празничните дни спрямо петима шофьори, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

През нощта на 23 срещу 24 декември на главен път Пазарджик-Пловдив, на кръговото кръстовище при разклона за село Мало Конаре станал инцидент. 32-годишният С.П. от пазарджишкото село Алеко Константиново загубил управлението над „Опел“-а си. Колата се отклонила от пътя и се спряла в близост до бензиностанция. Пристигналите на мястото екипи на сектор „Пътна полиция“ установили, че шофьорът е зад волана с 1.25 промила концентрация на алкохол.

Далеч по-почерпен от него се оказал велинградчанинът М.С.-63 г. На 25 декември следобед на кръстовище в курорта той предприел маневра на заден ход с „Хюндай“-я си. Така се блъснал в паркирания зад него лек автомобил „Сузуки“. За радост в резултат на инцидента няма пострадали хора, но са нанесени материални щети по возилата. Оказало се, че М.С. шофира със „скромните“ 2.53 промила алкохолна концентрация.

При рутинни проверки са засечени С.Е.- 51 г. от Сливен и Н.С.-50 г. от Пещера. Те управлявали под въздействието на алкохол с концентрация съответно 1.58 и 1.25 промила.

30-годишният П.П от Пещера пък бил спипан да управлява „Фолксваген“ с регистрационен номер издаден за „Ивеко“.

Подобни статии

Top