Велинградчанин загина при катастрофа в курортния град

Камион с дърва се обърна по пътя Ракитово – Цигов чарк

67-годишен велинградчанин загина при катастрофа в курортния град, съобщиха от полицията в Пазарджик.

Пътният инцидент е регистриран около 14.20 ч. в полицейското управление на курорта. Информацията е била за удар между два автомобила на една от улиците.

Незабавно към мястото са били изпратени екипи на полицията, пожарната и „Спешна помощ”. Униформените установили, че са се ударили челно „Мерцедес” с водач 21-годишен велинградчанин и „Опел”, управляван от 66-годишен негов съгражданин. При удара е починал 67-годишен мъж от курортния град, който е пътувал в „Опел”-а.

На местопроизшествието се извършва оглед от дежурна група на РУ-Велинград. Изясняват се причините довели до инцидента.

От полицията информираха още, че в почти всички части в област Пазарджик има снеговалеж с различна интензивност.

От 14 часа е временно ограничено движението на товарни МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по пътя Велинград-Юндола – Разлог поради снеговалеж и снегопочистване.

Във всички части на региона се извършва мониторинг на пътната мрежа и непрекъсната връзка с Областно пътно управление – Пазарджик и снегопочистващите фирми.

В полицията е подаден и сигнал за обърнал се в канавката камион с дърва, движещ се по пътя Ракитово-Цигов чарк. На място има екипи на полицейския участък в Ракитово и пътно управление. Няма данни за пострадали хора.

Умоляват се водачите да шофират на територията на цялата област с повишено внимание, с по-ниска от разрешената скорост, с технически изправни автомобили.

Подобни статии

Top