Венцеслав Караджов се хвалел, че синът му стреля добре

Стрелял ли е 17-годишният Алекс Караджов

с пистолета на баща си Венцеслав и видели ли са го да държи оръжие приятелите на Караджови, с които семейството са били на вила през април 2016 година? Около това се завъртяха разпитите по време на първото заседание по делото срещу бившето ченге от Икономическа полиция, обвинено в двойното убийство на родителите си – Цветан и Божурка Караджови на 15 май, същата година.

Припомняме, че по време на разпитите за убийството, 15-годишното тогава момче се изпуснало пред разследващите, че Караджов му е позволявал да стреля с личния му пистолет „Глок“, 17-и калибър, в гората край вилата им в родопското село Дедево. Заради това полицаят беше обвинен, че е предоставил оръжието си и 8 патрона за него на ненавършилия пълнолетие свой син.

На делото днес Алекс Караджов отказа  да дава показания и излезе извън залата.

Веднага след него пред съда беше изправена Мая Груева – съседка по вила на Венцеслав и Каля. Оказа се, че тя не помни някои от нещата, които е разказала при първоначалния разпит пред разследващите в досъдебното производство и в показанията й има противоречия.

Пред съда Груева разказа, че в злополучния априлски ден, малко преди Великден, заедно с комшиите си – семейство Караджови и приятелят им Петър Стоянов, излезли на разходка в гората, на около 3 км от вилната зона. По време на разходката тя, заедно с Каля Караджова, се движели на 20-на метра пред Венцеслав и Алекс, а пред двете жени пък бил Стоянов. В един момент обаче чули 5-6 изстрела, в интервал от около 2-3 минути. Малко след това ченгето и синът му застигнали групата и Венцеслав похвалил Алекс, че е стрелял добре.

„Той каза: „Елате да видите синът ми колко добре стреля“. На дървото ни показваше, че е стрелял точно. Но ние не сме го видяли да стреля“, обясни Мая Груева. Тя беше категорична, че не е видяла Алекс да държи оръжие, но впоследствие съдия Милена Георгиева я накара да прочете собствените си показания, дадени по време на досъдебното производство, в които е написала обратното.

Разследващите й казали да пише, че е видяла Алекс да стреля

1 2

Подобни статии

Top